Shalom Geschiedenis

Lancering Internet LIVE TV Streaming worldwide

Het christelijk Radio en Televisie station, Shalom Radio en Tv, is vandaag, Hemelvaartsdag, gestart met televisie op internet. Wereldwijd kunnen bezoekers op net de televisie uitzendingen van kanaal 31.1 volgen. De bedoeling van deze ontwikkeling is om eenieder, ongeacht waar ter wereld dan ook, te bereiken met het evangelie. In gesprek met Public Nieuws zegt de televisie manager Sadiek Soetowidjojo dat het een mijlpaal is. “ Het is de eerste christelijke zender vanuit Suriname die via het net televisie beelden uitzendt,” zegt Soetowidjojo. Het station dat onder stichting ERETS valt, heeft ook een vernieuwde website geïntroduceerd. Op de website van

Officiele Uitzending TV inwijding
Officiele Uitzending TV inwijding

Officiele Uitzending TV inwijding

Instalatie TV Cultuurtuinlaan
Instalatie TV Cultuurtuinlaan
Eerste Test uitzending
Voorbereiding Shalom TV
Verhuizing vanuit Malebatrumstraat naar Stadionlaan
Verhuizing van oud gebouw naar nieuwgebouw

Malebatruemstr naar stadionlaan

Aanvang bouw Shalom nieuw gebouw te stadionlaan
Aanvang bouw Shalom nieuw gebouw te stadionlaan
Live Streaming Radio

Live Streaming Radio Worldwide

Eerste Test Uitzending vanuit Malebatrumstraat

Uiteindelijk was de eerste uitzending op donderdag 13 april 1995. Na enkele weken van testuitzendingen geschiedde op 25 mei, Hemelvaartsdag, de opening van Radio Shalom op de 94.5 FM frequentie. Met cassettebandjes, LP’s en rollers en vele toegewijde medewerkers werd Radio Shalom een bekende naam in de samenleving. Inmiddels hebben moderne computers en – systemen het werk enigszins vergemakkelijkt en is er een dynamisch team dat vanuit een rotsvast geloof in de taak van radio Shalom – namelijk het verspreiden van het evangelie – dagelijks de naam des Heren proclameert.

Radio Uitzending Stichting ERETS via SRS

Na een periode van gebed en wachten kon in juni 1994 een aanvang gemaakt worden met uitzendingen door zendtijd te huren bij de SRS, een Gospel Radio op de FM zender. De mensen die in dienst waren genomen konden op deze manier hun kennis in de praktijk brengen. Maar dat was nog geen Radio Shalom. De wens was om een eigen station te hebben. Er is dan ook alle moeite gedaan om vanuit de studio aan de Malebatrumstraat de uitzendingen te verzorgen.

Eerste Recutering

In februari 1993 kreeg ERETS een vergunning voor het opzetten van een Christelijk radiostation. Nu moest er alles in het werk gesteld worden om daadwerkelijk tot het opzetten van een station over te gaan. Er was reeds een gebouw aan de Malebatrumstraat. Vanaf augustus 1993 werden er mensen in dienst genomen die bij het station zouden werken. Ook werden de medewerkers getraind via de stichting Christelijke Media Projecten (3xM). Deze stichting heeft tevens geld gegeven voor het aanschaffen van apparatuur voor de studio. Na gebed is er gekozen voor de naam Shalom.

Vergunning Radio + TV

In februari 1993 kreeg ERETS een vergunning voor het opzetten van een Christelijk radiostation. Nu moest er alles in het werk gesteld worden om daadwerkelijk tot het opzetten van een station over te gaan. Er was reeds een gebouw aan de Malebatrumstraat.

Oprichting Stichting ERETS

De stichting ERETS (stichting Evangelische Radio en Televisie Suriname) werd op 17 december 1991 opgericht. De eerste werkzaamheden was het verzorgen van televisie uitzendingen bij het Surinaamse televisiestation ATV

Begin werk van de Stichting Evangelie Radio en Televisie Stichting

Het werk van de Stichting Evangelie Radio en Televisie Stichting werd in Suriname gestart in de jaren ‘80. In die tijd was er in de Surinaamse samenleving veel onzekerheid. Er was een duidelijke roep naar een Christelijke radiostation, die een lichtbaken voor de mensen zou zijn. Enkele Christenen begonnen te bidden voor deze wens. Er werd een bankrekening geopend en men begon ongevraagd geld te storten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
  • https://worldstreaminglive.com/proxy/radioshalom/stream
  • Shalom